2020-02-26 16:04:54• hírek • Bede Emőke

Pénzmosás és adócsalás miatt razziáztak Szatmár megyében is

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Tizenhat megyére kiterjedő razziéát szervezett szerda reggel az Olt Megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztálya, egy 16 megyében jelen lévő vállalatot ugyanis azzal gyanúsítanak, hogy pénzmosás és adócsalás révén több millió lejes kiesést okoztak az államkasszának.

A cég székhelyét és kirendeltségeit, illetve a lakásokat érintő házkutatások főként Olt megyében zajlottak, de a rendőrség emberei Fehér, Bihar, Botosani, Braila, Calarasi, Kovászna, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Neamt, Szatmár, Suceava, Teleorman és Temes megyékben is. Az e megyékben, összhangban megszervezett rajtaütések közül kettő Szatmár megyében történt - derül ki a Román Rendőrség beszámolójából.


A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az ügyben érintett cég 2013 és 2016 között a cég bizony nem minden eladott, majd kiszállított terméket vezetett be a könyvelésbe, így több mint 10 millió lejt szabadítva meg a nyereségadó és az áfa terhe alól. Emellett különféle hamis számlákat állítottak ki, melyek által "papíron" mintegy 69 millió lejt fordítottak beszerzésekre, ám összességében ebből semmi sem volt igaz. Céljuk az volt, hogy ezt a hatalmas összeget mentesítsék az államkassza irányába történő adó- és illetékbefizetések alól.


Magáról a cégről egyébként nem sokat árul el a közlemény, csupán annyit, hogy fő profiljuk az agrokémiai termékekkel való kereskedelem. A házkutatások nyomán végül három személyt állítottak elő, akiket még a szerdai nap során az Olt megyei rendőrség székhelyére kísértek kihallgatás céljábó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: